FredEx Oy - Metalliteollisuuden levytyökoneet
Myynti ja huolto Tel. +358 9 7206 78
 

MicroStep uutuus viisteleikkaukseen - ACTG ja IHT

MicroStep uutuus viisteleikkaukseen: Rotator poltin automaattisella kalibroinnilla

MicroStep plasmaviiste ATCG

Automaattinen työkalugeometria kalibrointi - ACTG - tuo lisää tarkkuutta sekä varmuutta viisteleikkaukseen jatkuvassa käytössä. FinnTec messuilla ensiesitelty MicroStep uutuus on itse oppiva kalibrointiasema joka mittaa työkalun (plasma, vesileikkaus) nopeasti ja tarkasti sekä kompensoi mittaeron suoraan leikkausohjelmaan älykkäästi.  Mittaero, joka voi tulla kuluneista osista tai muista leikkauspään muutoksista, saadaan näin tarkastettua ja korjattua automaattisesti. Tämä automaattinen kalibrointi - ACTG , yhdessä uuden leikkauskorkeuden mittauksen IHT kanssa, kohottaa leikkaustarkkuuden viisteissä  MicroStep koneilla kohti suurempaa tarkkuutta ja luotettavuutta.*

MicroStep viisteleikkauskone  ACTG

Monessa nykyisin käytetyssä viisteleikkausratkaisussa ongelmana on satunnaiset virheet jotka usein ovat seurausta  polttimen väärästä asennosta leikkauspäässä,  korjaus tähän on normaalisti vaatinut testikappaleen leikkauksen ja leikkauspään mekaanisen mittatarkkuuden oikaisemisen.  Ratkaisuna tähän MicroStep on kehittänyt innovatiivisen mittaus- ja kalibrointijärjestelmän, joka mittaa automaattisesti poikkeamat oikeasta polttimen asemasta ja säätää koneen liikkeen ohjelmiston avulla siten, että leikkauspolttimen suutinkärki liikkuu oikealla radalla huolimatta mahdollisesta virheestä. ACTG järjestelmään kuuluu pallomainen polttimen testaustyökalu, kalibrointiasema joka sijoitetaan koneen päähän ja mittaus- sekä korjausohjelmisto. Lisäksi on kehitetty uusi polttimen pidin. Patentoitu ITH (Intelligent Torch Holder) pystyy havaitsemaan pienetkin poikkeamat oikeasta polttimen asennosta (jonka aiheuttaa esim. suutinkärjen koskettaminen materiaalin pintaan suurilla viistekulmilla) ja siihen on integroitu IHS (Initial Height Sensing ) toiminto - alkuperäisen korkeuden mittaava poltin.

Katso  VIDEO tästä

 

*The system was developed within the project "Research of technology nodes on CNC machines for cutting of materials by energy-beam technologies" supported by the Ministry of Education, Science, Research and Sport of the Slovak Republic within incentives for research and development provided from the state budget under the Act no. 185/2009 Coll. on incentives for research and development.