FredEx Oy - Metalliteollisuuden levytyökoneet
Myynti ja huolto Tel. +358 9 7206 78
 

MicroStep MSF tuo uusia mahdollisuuksia kuitulaserilla leikkaamiseen.

Teollisuuden CO2 lasereiden korvaaminen kuitusovelluksilla on yleistynyt viime vuosina voimakkaasti. Kun verrataan tällä hetkellä yleisintä laseria leikkauksessa, eli CO2 laseria, kuitulaser voi tuoda monia etuja eri sovelluksiin.

Suurin etu kuitulaserilla on kustannusten säästö, jopa puolet käyttö- ja huoltokustannuksista on mahdollista säästää uusilla koneilla verrattuna CO2 laseriin. Kustannusten säästö onkin yksittäisistä eduista suurin kuitulaseria puoltava seikka sillä pienillä koneilla ja 3x1.5m  levykoolla  koneen investointikustannus on suunnilleen samansuuruinen CO2 ja kuitulaserin välillä. Suuria levyjä leikatessa kuitulaser on hankintakustannuksiltaan huomattavasti edullisempi verrattuna CO2 laseriin. Tulevaisuudessa hintaero kuitulaserin hyväksi kasvaa.


Kuva 1. Kuitulaser mahdollistaa isot leikkausalat, kuvassa 12x2,5 m pöytä.

Tällä hetkellä kuitulaserilla (4 kW) voidaan leikata terästä 20 mm, ruostumatonta 15 mm, alumiinia 10 mm, messinkiä 8 mm ja kuparia 6 mm erinomaisella laadulla.


Kuva 2. Kuidulla on majdollista leikata usella leikkauspäällä samanaikaisesti.

MicroStep, spol. s r. o. esitteli ensimmäisen kuitulaserilla tehdyn leikkauskoneen Euroblech 2010 messuilla. Tällä hetkellä toimitamme koneita leikkausalueella 3x1.5 m, 4x2 m, 6x2 m, ja 12x2.5 tai 12x3 m, kaikki koneen on varustettavissa vaihtopöydällä sekä pöydän alla olevalla romun kuljettimella. Laserina on IPG yhtiön kuitulaser teholtaan 1-5 kW asiakkaan toiveen mukaan. Putken- ja profiilien leikkaus onnistuu MSF koneilla, optiona on saatavana putkiakseli 500 mm halkaisijaan asti. Kuva 1 MSF leikkauskone  12x2.5 m työalue ja vaihtopöytä; Kuva 2 leikkauskone  6x2 m työalue lisänä on putki- ja profiilin leikkaukseen 6 m yksikkö halkaisijoille 30 – 300 mm.  MicroStep voi toimittaa useita eri optiota putkien ja profiilien leikkaamiseen sekä leikkauksen ohjelmointiin.


Kuva 3. Putken leikkaaminen onnistuu myös koneessa 30-300 mm halkaisijaan.